Posted on

GTA och Fortnite

Två av de populäraste spelen i hela gamingvärlden är GTA och Fortnite. Båda spelen har dock olika historier och riktar delvis in sig på olika typer av spelare.

Skillnaden på GTA och Fortnite

Det finns många spel i GTA-serien, då GTAs historia är lång. Från de första tvådimensionella spelen till GTA V:s magnifika grafik. Just GTA V och föregångare IV kom dessutom att revolutionera spelen på flera sätt. Det handlade då om möjligheten till att spela online. GTA V var det första spelet i den här serien där onlinelägena var minst lika populära som offline, medan GTA V online är mer populärt än story-läget.

För den som spelar Grand Theft Auto kan det göras på flera olika sätt. Man kan till exempel enbart spela på egen hand genom att åka runt i bilar och ta del av den gigantiska virtuella värld som går att röra sig i. Samtidigt finns också möjligheten att göra uppdrag och heists. Det går att göra med vänner eller okända spelare och är både underhållande samt ger virtuella pengar att spendera.

Fortnite å andra sidan är ett relativt nytt spel. Det lanserades under sommaren 2017 av Epic Games och var unikt på flera sätt. Först och främst för att det var gratis. Det gjorde att ännu fler spelare än till andra dator- och TV-spel kunde ta vara på det. Men också att det innehöll ett battle royale-läge. Spelet går ut på att vinna genom att vara den sista överlevande, ensam eller i ett lag. Det som dock gör Fortnite speciellt är att fokus inte bara ligger på att skjuta andra. Man bör också smala in material och vara snabb på att bygga. Både för skydd samt för att ta sig till ställen snabbare.