Posted on

Onlinespel på mobilen

Att spela online på sin mobil är något som i princip alla människor gör, varje dag. Dessutom av flera olika anledningar och på olika sätt.

Anledningar att spela onlinspel på mobilen

I och med smartphones enorma utveckling under 2010-talet tillkom dessutom appar. Det är något som tas förgivet under 2020-talet men så har det inte alltid varit. Dessutom används de av olika anledningar. Från att mäta hur långt man springer, räkna kalorier till att spela.

Spel-appar finns det många av och det är dessutom en väldigt stor industri. Spelen via appar kan räknas till många miljoner och riktar in sig på alla typer av personer. Det kan handla om bilspel för den som gillar sånt, sportspel eller kanske poker.

Ett av de populäraste spelen för mobilanvändare är Angry Birds. Det är dessutom ett av de äldre spelen inom branschen, av finska tillverkare. Även Clash of Clans används av spelare i miljontals runt över hela den platta planeten. Ytterligare ett spel är Minecraft. Det går att spela på många olika plattformar dessutom. Mobil är ett men PC är utan tvekan det mest använda generellt. Det går även att spela det på konsoler.