Posted on

Är online spel krävande för datorn?

I dag finns det ett i stort sett obegränsat sortiment när det kommer till online spel. Det finns spel med hästar, spel om krig, fantasyspel och flera olika rollspel med skilda teman. Men för att kunna spela online spel för dator måste man såklart ha en sådan som fungerar. Men hur krävande är online spelen egentligen?

 

Kan man spela online spel på en laptop?

Det finns flera olika online spel och några är väldigt krävande. Om man har en relativt ny bärbar dator brukar det dock inte vara några större problem med att spela online spelen. Det kan dock vara lite svårare att spela dem om laptopen enbart körs på batteri. Då använder datorn i regel inte sin fulla prestanda och spelen kan då lagga eller bli helt ospelbara.

Vad är viktigast för att spelen ska fungera?

Många gånger är det en bra internetuppkoppling, RAM-minne, grafikkort och stark processor som behövs för de allra mest krävande online spelen. Många saker kan man uppgradera i datorn genom att köpa olika delar. En bra internetuppkoppling kan vara svårare att ordna, särskilt om man inte har fiber. Om internetuppkopplingen är för dålig tar det tid att ladda spelen och man kanske inte hänger med på allt som händer.

Är alla spel lika krävande?

Nej, det finns både mer och mindre krävande online spel. De spel som har mycket grafik kräver i regel mer än olika gratis spel som finns på nätet. Det framgår i regel på spelets hemsida vad som krävs av datorn för att man ska kunna köra det.

Vad kostar en dator som klarar alla spel?

Datorer kan vara ganska dyra, speciellt om man vill ha sådana som kan köra precis alla spel. En bra dator som kan köra de flesta spel får man räkna med att betala strax över 10 000 kronor för. Vill man även kunna köra de mest krävande online spelen med den bästa grafiken kan datorn kosta närmare 50 000 kronor. Det kan vara klokt att jämföra olika butiker mellan varandra, och även olika datorer för att verkligen hitta en variant som man gillar.