Posted on

Onlinespel ute i den verkliga världen

Det där med onlinespel har blivit väldigt populärt. Men det är faktiskt så att spelen inte bara längre finns i en dator eller spelkonsol. De har också tagit stegen ut till att bli gosedjur, tavlor och en hel del annat.

Inredning och merchandise

Genom Gameloot kan man köpa flera olika varianter av merchandise. Det finns kläder, mjukdjur, leksaker och en hel del annat med inspiration från filmens värld. Det finns också lootlådor att köpa där man får en blandning av olika grejer med inspiration från spelvärlden. Vad man får, och från vilka spel är en överraskning. Oavsett om man väljer att köpa exakt de saker man vill eller om man beställer lootlådor kan man vara säker på att alltid få högkvalitativa föremål som passar utmärkt för att inreda gamingrummet, eller för att klä sig i till vardags.

För vem passar datorspel och merch?

När det gäller datorspel och merch passar de för alla. Det finns spel både för yngre och äldre åldersgrupper, vilket gör att alla kan vara med och spela. Det är väldigt populärt med onlinespel. Där möter man varandra och kan chatta. Det spelar ingen roll hur gammal man är utanför datorn, i spelet är alla med på lika villkor. Även merch passar alla, men det är troligen mestadels yngre personer som passar på att inreda sina bostäder och liknande med föremålen.

Kan det bli för mycket med allt spel?

Ibland kan det vara så att föräldrar och andra anser att det blir lite för mycket med allt spelande. Att sätta gränser kan vara väldigt bra. Se till att vara tydlig så behöver det inte bli något tjafs eller bråk. Tänk dock på att skilja på datortid för skolarbete och datortid för spel. Barn och unga som måste använda datorn för skolarbete bör inte drabbas av minskad datortid. Skolarbetet är inget barnen gör för skojs skull. När det gäller just spelen är det en annan sak. Ibland fastnar barn och ungdomar framför ett spel under en hel dag, eller en hel helg och det är inte alltid så positivt. Vill barnen dessutom ha merch som kostar pengar blir spelen förekommande även utanför datorn.