Posted on

E-sportvärldens populäraste PC-spel

Den som gillar e-sport kan göra det av flera olika anledningar. Till exempel för spänningen eller nöjets skull, men även för att försöka bli bäst och att kunna vinna stora pengar.

Stora prissummor inom e-sporten

För den som tror att e-sport bara är till för lata ungdomar är det dags att tänka om. Sporten är enorm med många miljarder. Till exempel bygger Kina en esportvärld samtidigt som det årligen hålls turneringar inom olika spel.

Ett av de största spelen inom esporten är League of Legends, eller LoL, som det också kallas. Den viktigaste turneringen där är League of Legends Championship och vinnarna delar på många miljoner dollar i vinstpengar. Även Dota 2 och CS har gigantiska e-sportsturneringar.

När det kommer till de traditionella sporterna finns även här esportspel och tävlingar. Fifa är ett exempel på det, där det arrangeras mästerskap i såväl Sverige som i hela världen. Samma sak gäller för andra sportspel likt NBA2K och NFL Madden. Borta i Nordamerika är till exempel Madden-serien stor och de officiella tävlingarna ger en total vinstpott på över 30 miljoner kronor per år. Något som innebär att man kan bli rejält rik på esport.