Posted on

Enkla onlinespel på nätet

För den som tänker på onlinespel är det lätt att glida in på TV-spel eller datorspel. Men det finns så mycket andra typer av spel att ta del av.

Onlinespel i massor

Om man frågar en vanlig 16-årig svensk kille vad han anser vara onlinespel lär han svara något i stil med FIFA eller Warzone. Men frågar man någon lite äldre kan den personen komma att tänka på något annat.

Till exempel är det vanligt med spel via Facebook. Ett av de populäraste spelen på Facebook är Pacman. Det här är ett av de äldsta och mest klassiska spelen på alla marknader.

På Facebook kan man också spela mycket annat. Det handlar till exempel om populära Candy Crush, som spelas av miljontals Facebook-användare varje dag. Det allra första spelet från Facebook att slå igenom var dock Farmville, vilket dessutom blev ett av de populäraste spelen någonsin tack vare mängden spelare.

För den som vill spela online finns det dock flera andra sidor. Med gamingsidor som Spela.nu, Onlinespel.se och Funnygames.se kan man spela arkadspel enkelt. Det här är en typ av spel som är populära av flera anledningar. Till exempel att de inte kräver så mycket av den som spelar. Varken förkunskap, tid eller energi. Man kan i praktiken ligga utslagen på soffan med sin laptop eller mobil och spela. Dessutom är det sällan ett krav att man har någon tidigare kunskap om spelet, man behöver inte sätta sig in i något speciellt. Sen går det snabbt och man kan börja och sluta i princip när man vill.