Posted on

Populäraste datorspelen

Datorspelsvärlden är stor och bjuder på ett brett utbud. Det finns dock ett antal spel som sticker ut när det gäller popularitet.

CS, Dota 2 och LoL

Att välja de tre populäraste spelen av alla tillgängliga PC-spel är inte enkelt. Mycket beror på vilken kategori man tittar på. Men CS:GO är ett av de mest populära datorspelen, och dessutom ett av de äldsta. JUST CS GO kom ut 2012 men själva spelserien har funnits sen tidigt 2000-tal. Det går att spela i flera olika lägen samt med sina vänner.

Det är något som även går att göra på Dota 2 och LoL. De här två spelen är lika i grunden då man som spelare tillhör ett lag vars mål är att förstöra motståndarlagets bas. Det går att göra genom mängder av olika taktiker och karaktärer.

Spelets längd är också mer omfattande än många andra. En match i Dota 2 kan till exempel vara i över en timma, vilket innebar att spelarna måste ha ett bra tålamod och kunna planera efter hur matchen förändras. Dessutom är både Dota och LoL stora när det gäller e-sport, då det finns väldigt stora turneringar att delta i.